Halloween készülődés a Móka családban – mese

Halloween készülődés a Móka családban - mese

Halloween készülődés a Móka családban, mese gyerekekenekA Móka családban a két testvér, Anna és Tamás izgatottan várták a Halloween-t. Ahogyan az októberi napsugarak egyre gyengébben sütöttek, ők egyre izgatottabbá váltak.

„Anya, milyen jelmezben megyek idén?” – kérdezte Anna, aki a konyhában segédkezett édesanyjának.

Édesanyja, Zsuzsa, mosolyogva válaszolta: „Mi lenne, ha idén boszorkánynak öltöznél? Van itthon egy kalap és egy seprű is.”

Tamás, akit az izgatottság miatt az udvaron focizással próbált lenyugodni, berontott az ajtón. „Én kalóz leszek! Van még a kalózkalapom és az egy szememre való kötés.”

Zsuzsa elmosolyodott. „Akkor rendben, boszorkány és kalóz leszünk idén.”

A következő napokban a család a jelmezek mellett az otthoni díszítéssel is foglalkozott. A kertben töklámpásokat faragtak, a bejárati ajtó mellé pedig fekete macskákat és rémisztő pókokat rajzoltak. A nappaliban egy nagy, fekete spóka szövött hálót a mennyezetről a sarokig, a kandalló mellett pedig egy hamis tűz ropogott, mintha egy boszorkány üstje lenne.

A nagy napon Anna és Tamás már kora délután elkezdtek készülődni. Anna a fekete ruháját vette fel, a fejére pedig a boszorkány kalapot helyezte. Zsuzsa arcfestékkel készített neki egy pár zöld szemölcsöt az arcára.

Halloween készülődés a Móka családban - mese
Halloween készülődés a Móka családban – meseTamás kalózruhájában, szemfedővel és karddal az oldalán nézett magára a tükörben. „Hahó, kapitány!” – kiáltott, miközben harci állásba helyezkedett.

Este, mikor a nap elbújt, Anna és Tamás izgatottan várták az első gyerekeket, akik édességet kértek. Zsuzsa éppen egy nagy tál cukorkával készült, amikor az első csoport megjelent. Ők is különféle jelmezekben voltak: vámpír, zombi, és egy kis szellem.

Anna és Tamás, látva a másik gyerekek örömét, úgy döntöttek, ők is körbejárják a házakat. Közben nevettek, viccelődtek, és csodálták egymás jelmezeit.

Mikor visszaértek, a tál cukorka már majdnem kiürült, de még így is bőven jutott mindkettejüknek.

„Jövőre is ilyen jó legyen a Halloween!” – sóhajtott fel Anna boldogan.

Tamás bólogatott. „És jövőre még több cukorkát gyűjtünk!”

Zsuzsa nevetve ölelte meg őket. „Ez volt az eddigi legjobb Halloween.”

A Móka család boldogan és egy kicsit cukorral túltöltve bújt ágyba. Már alig várták, hogy mit hoz a következő év.

Halloween készülődés a Móka családban - mese
Halloween készülődés a Móka családban – mese