Last minute karácsonyi ajándékok férfiaknak és nőknek

Last minute karácsonyi ajándékok férfiaknak és nőknek

Last minute karácsonyi ajándékok férfiaknak és nőknek

Még egy átlagos évben is előfordulhat, hogy addig várunk az ajándék vásárlással, amíg kifutunk az időből. Ilyenkor nem marad más választás mint, hogy gyorsan beszerzünk valamit az utolsó pillanatban vagy készítünk valamit a saját kezüleg. Az idei évben az árak jelentős emelkedése miatt, a rekord infláció és az energiaválság miatt a magyar háztartásokban kevesebb pénz jut a karácsonyi ajándékozásra. De nem csak az ajándékozás, hanem az egyéb ünnepi kiadási keret is szűkítésre került.Mit lehet beszerezni az ünnepekre az utolsó pillanatra?

  • Levél, mese, recept vagy oklevél írás

Bár napjainkban már szinte senki nem ír levelet saját kezűleg, jó ajándék lehet egy saját kezűleg megírt mese vagy egy oklevél ami szép emlék maradhat.

De egy családi kedvenc sütemény vagy desszert esetleg étel receptjét is papírra vethetjük.

  • Képeslap

Képeslapot online is lehet szerkeszteni és elküldeni e mailben, többféle felületen is el lehet készíteni. Ha esetleg saját kezűleg szeretnénk ötletes képeslapot készíteni, azt is lehet, esetleg gyerekekkel is lehet készíttetni a rokonoknak.

  • Fotó, videó vagy zene válogatások

Nem kerül semmibe mégis nagyszerű ajándék lehet összeválogatni egy csomó fotót, vagy zenét. A videós összeállítás külön erre az alkalomra is ugyanilyen kedves ajándék lehet az unokákról a nagyszülőknek. Olyan videót is készíthetünk, amiben bemutatjuk valamilyen dolognak a működését, a lehetőségek száma végtelen, csak egy okostelefonra van szükség hozzá.

  • Tovább ajándékozás

Amit régebben nem tartottak udvarias gesztusnak, ma már elfogadható, sőt – fenntarthatósági szempontból -, nagyon hasznos, mert nem dobjuk ki, kívánatos is ha tovább ajándékozzuk a számunkra értéktelen használati tárgyakat. Ha nekünk nincs rá szükségünk valaki biztosan örül majd neki.

De nem csak tárgyakat ajándékozhatunk, hanem bármit, amit mi készítettünk, lekvárt, befőttet, növényt, amelyet mi szaporítottunk, bármelyik hasznos ajándék lehet.  • Előfizetések

Amennyiben elég jól ismerjük a megajándékozni kívánt személyt, ajándékozhatunk magazin vagy újság éves előfizetést, akár nyomtatott formában is, ha ismerjük a postacímet. Ellenkező esetben az online előfizetés marad a megoldás az ajándékozásra.

  • Belépőjegyek, utalványok, élményajándékok

Utazást, wellness pihenést vehetünk online is, de akár színház vagy mozi jegyet, koncert belépőt is ajándékozhatunk karácsonyra. Az élményajándékok közül bőven választhatunk akár helikopterezést vagy siklóernyőzést is.

Sok más ötletet is kitalálhatunk, ha nem a sablonos ajándék vásárlási megoldást keressük, vagy nem akarjuk megismerni a minőségi ágyneműhuzatok árát karácsonyra. Ezek nemcsak tartósak és hasznosak, hanem mindig jól jönnek, legyen szó télről vagy nyárról egyaránt.Összegezve

Az idei karácsonyi ünnepekre kevesebbet szánnak a családok mint tavaly, amelynek több oka is van, azonban az utolsó pillanatra hagyott ajándék beszerzések esetén erősen meg kell mozgatni a fantáziánkat, hogy sikerüljön valamit összehozni az ünnepre a családtagoknak és a barátoknak.

Last minute karácsonyi ajándékok férfiaknak és nőknek
Last minute karácsonyi ajándékok férfiaknak és nőknek